Šta je ethereum?


Ethereum je specifična kripto valuta koja otvorena softverska platforma zasnovana na blokchain tehnologiji koja omogućava programerima da grade i raspoređuju decentralizirane aplikacije.

Više..


Kako je nastao ethereum?


Ethereum je nastao 2014. godine od strane tima koga su činili Vitalik Buterin, Mihai Alisie, Anthony Di Iorio i Charles Hoskinson. Vitalik Buterin, programer iz Toronta, zainteresovao se za bitcoin u 2011. godini. Istovremeno je ustanovio internet magazin Bitcoin Magazine na internetu gde je pisao na stotine članaka o svetu kriptovaluta.

Više..


Za šta služi ethereum?


Ethereum omogućava programerima da grade i raspoređuju decentralizovane aplikacije. Decentralizovana aplikacija ili Dapp služi nekom posebnom cilju svojim korisnicima. Bitcoin, na primer, je Dapp koji svojim korisnicima omogućava peer to peer elektronski cash sistem koji omogućava online Bitcoin plaćanja. Pošto decentralizovane aplikacije sastavljaju kod koji se pokreće na mreži blokiranih mreža, oni nisu pod kontrolom bilo kog pojedinačnog ili centralnog entiteta.

Više..


Kako da trgujem ethereum-om?


Kada je u pitanju Ethereum, fluktuacija cena se nije razlikovala od one koja je pronađena u ranim danima Bitcoin-a. Trgovanje ethereum-om je raj za neke i investicioni pakao za druge.

Međutim, ako spadate u kategoriju bez ikakvog trgovinskog iskustva, postoji poteškoća oko trgovanja Ethereum-om.

Više..


Kako da zaradim ethereum?


Postoji nekoliko načina da kupite Ethereum, Ether ili ETH (to je ime trgovačke oznake), a ovaj vodič će vam pokazati kako možete da se držite nekih na najlakši način. Kao i kod Bitcoin-a, može postojati prilično nekolicina obruča za skočenje, ali nadamo se da ćemo vam pokazati najbolji način da se prilagodite sebi. Možete ga kupiti sa fiat valutom, kupiti bitcoin-om ili ga rudariti.

Više..